2012. február 3., péntek

Húslevesből vadas

Nagymamám csinálta így, vegytisztán tetten érhető benne a régi háziasszonyi spórolás és leleményesség.

(Marha) húslevest főzünk, kicsit több répával, mert az az egyetlen, ami elfogy a leves mellé is.
A fehérrépát, zellert, karalábét, pár szál sárgarépát, hagymát, és ha egyben marad, a fokhagymát is kivesszük és turmixoljuk.

A mártáshoz szükség lesz még:
cukorra
mustárra
sóra
borsra
babérlevélre
pici tejfölre
ecetre

Lábasban cukrot karamellizálunk, felengedjük nagyon pici húslevessel, mehet rá a zöldségpép, pici ecet, minden egyéb fűszer. Rottyantani. Legvégén a kevés tejföl, nem kell sok mert a mártásnak pikánsnak kell maradnia. Kóstolgatás, hogy pontosan belőjük az ízét, végül még egyet rottyantani, kész.

Én hús nélkül, szalonnás zsömlegombóccal is nagyon szeretem.
Hallottam úgy is, hogy tejfölt nem tesznek bele, csak ecetet.

2 megjegyzés:



  1. bulkammostore's is one of the most reliable sources for shooting ammunition, including rifle ammo, handgun ammo, rimfire ammo & shotgun ammo.
    http://articles.pubarticles.com/how-to-makes-good-target-ammo-1529393778,1757487.html

    VálaszTörlés