2010. február 27., szombat

Körtés sütemény

40 dkg körte
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
4 tojás
20 dkg őrölt mandula
30 dkg rétesliszt
1- 2 kk sütőpor
Őzgerinc forma, a forma kikenéséhez vaj és liszt

A körtéket lereszeljük.
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük.
Először a tojást, majd a mandulát és a körtét is beledolgozzuk.
A sütőporral kevert lisztet a masszára szitáljuk, összekeverjük és a kikent formába töltjük.
180°C- ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük 2- 3- as fokozaton.
Ha megsült, kihűlésig rácsra borítjuk.

Én nem mandulával, hanem törökmogyoróval készítem. 10 dkg őrölt mogyorót és 10 dkg apróra tört étcsokoládét szoktam hozzákeverni.
És még soha nem volt ideje kihűlni. :)

1 megjegyzés: