2010. január 2., szombat

Nilüfer - Kukoricakrém ízletes rókagombával

Egy kis fej hagymát egy evőkaválnyi _vagy kevesebb_ olajon kicsit megfuttatunk, rádobunk egy krumplit kis kockákra vágva, és annyi vízzel, ami éppen ellepi, puhára főzünk. Mikor kész, hozzáteszünk egy doboz konzerv csemege kukoricát, vagy ennek megfelelő mennyiségű mirelitet,és jó átforrósítjuk, a mirelitet kicsit főzzük. Fűszerezzük sóval, borssal, és kurkumával jól neonsárgára színezzük. A tűzről levéve belerakunk egy jó evőkanálnyi vajat, vagy margarint, és botmixerrel péppé zúzzuk. Közben érdemes megkóstolni, ha kell, lehet utánsózni, a mixer jól elkevezi. nagyon igényesek ezután átpasszírozhatják, a héjak miatt, én nem szoktam, nem zavart. :) Olyan kicsit , éppenhogy folyósnak kell lennie, így kell belőni a főzőlevet.
Gomba: az a fontos, hogy ízletes, karakteres gomba legyen, erdei vegyes, vagy efféle.A tetszés szerint felaprított gombát egy kevés olajon előbb pároljuk, majd megsütjük, fűszere: fokhagyma, kakukkfű, és só, bors.
Ezt adagonként a kukoricára halmozva tálaljuk, és mehet rá soook friss petrezselyemlevél apróra vágva.
Szerintem fenomenális:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése