Egyszerű, ízletes, de mégsem hétköznapi sült. Bármilyen húsból készíthető, de vörös húsokból az igazi.
Hőálló sütőedényt olajjal vékonyan megkenünk. A húst
ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint
használhatunk zöldfűszereket is, én kakukkfüvet szoktam.
A húst a sütőedénybe fektetjük, nem gond, ha több
réteg van egymáson, legfeljebb tovább kell sütni. Apróra vágott vagy
fokhagymanyomóval tört fokhagymát szórunk közé, majd vörösborral
felöntjük úgy, hogy a húst ellepje. Az edényt lefedjük, majd a sütőbe
toljuk.
Mikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt és rápirítunk.
A sült alatt maradt bort (ha kevésnek tűnik, sütés
közben nyugodtan utána lehet pótolni) kevés rántással besűrítjük
mártásnak. Ha valakit zavarnak a mártásban a fokhagymadarabok, akkor még
a sűrítés előtt érdemes leszűrni.
Köretnek rizst kínálhatunk, de steak burgonyával is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése