2012. december 11., kedd

Borban sült marhacomb bormártással

Egyszerű, ízletes, de mégsem hétköznapi sült. Bármilyen húsból készíthető, de vörös húsokból az igazi.

Hőálló sütőedényt olajjal vékonyan megkenünk. A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint használhatunk zöldfűszereket is, én kakukkfüvet szoktam.
A húst a sütőedénybe fektetjük, nem gond, ha több réteg van egymáson, legfeljebb tovább kell sütni. Apróra vágott vagy fokhagymanyomóval tört fokhagymát szórunk közé, majd vörösborral felöntjük úgy, hogy a húst ellepje. Az edényt lefedjük, majd a sütőbe toljuk.
Mikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt és rápirítunk.
A sült alatt maradt bort (ha kevésnek tűnik, sütés közben nyugodtan utána lehet pótolni) kevés rántással besűrítjük mártásnak. Ha valakit zavarnak a mártásban a fokhagymadarabok, akkor még a sűrítés előtt érdemes leszűrni.
Köretnek rizst kínálhatunk, de steak burgonyával is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése