2012. december 11., kedd

Kata sült gombócai

  • 6 dl tej 
  • 200 g margarin 
  • 200 g cukor 
  • 2 tojas 
  • 1/2 tk so
  • 1 nagy tk kardemomme (kihagyhato, illetve fahejjal helyettesitheto) 
  • 100 g eleszto 
  • ca 1 kg liszt, de tobb is lehet, minosegtol fuggoen 


 Ez egy sima kelt teszta, gondolom nem kell leirni, hogy kell csinalni, ti mind ugyesek vagytok :-)

(en ugy szoktam, hogy langyos tejbe teszem az olvasztott margarint, abba az elesztot es jol elkeverem, majd a konyhageppel felvert tojashoz teszem bele a masina keverotaljaba. Aztan ezt is jo alaposan hozzakeverem. Keverofejet cserelek es hozzaadagolom a szarazcuccokat, um liszt, cukor kardemonne.)

Elso korben 45 percig kell keleszteni talban, aztan gombocokat formazni belole es allni hagyni a tepsin (en sutopapirt teszek ala) meg 30 percet. Meg kell kenni felvert tojassal es utana elomelegitett sutoben 200fokon 7-10 percig sutni (sutofuggo). VIGYAZAT, nagyon ragacsos tesztaja van, vajas kezzel viszont kezelheto es lisztezett deszkan kell formazni.

Lehet bele csokidarabokat is keverni, amikor a lisztet teszi hozza az ember, meg persze mazsolat is, esetleg darabolt aszaltgyumolcsot, de kar vele elrontani :-) Max a csoki a jo hozza :-)))

40 darab lesz belole.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése