- 6 dl tej
- 200 g margarin
- 200 g cukor
- 2 tojas
- 1/2 tk so
- 1 nagy tk kardemomme (kihagyhato, illetve fahejjal helyettesitheto)
- 100 g eleszto
- ca 1 kg liszt, de tobb is lehet, minosegtol fuggoen
Ez egy sima kelt teszta, gondolom nem kell leirni, hogy kell csinalni, ti mind ugyesek vagytok :-)
(en ugy szoktam, hogy langyos tejbe teszem az olvasztott margarint, abba az elesztot es jol elkeverem, majd a konyhageppel felvert tojashoz teszem bele a masina keverotaljaba. Aztan ezt is jo alaposan hozzakeverem. Keverofejet cserelek es hozzaadagolom a szarazcuccokat, um liszt, cukor kardemonne.)
Elso korben 45 percig kell keleszteni talban, aztan gombocokat formazni belole es allni hagyni a tepsin (en sutopapirt teszek ala) meg 30 percet. Meg kell kenni felvert tojassal es utana elomelegitett sutoben 200fokon 7-10 percig sutni (sutofuggo). VIGYAZAT, nagyon ragacsos tesztaja van, vajas kezzel viszont kezelheto es lisztezett deszkan kell formazni.
Lehet bele csokidarabokat is keverni, amikor a lisztet teszi hozza az ember, meg persze mazsolat is, esetleg darabolt aszaltgyumolcsot, de kar vele elrontani :-) Max a csoki a jo hozza :-)))
40 darab lesz belole.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése