2012. december 11., kedd

Gesztenye krémleves Pankától

Mi most már évek óta ezt a geszenye krémlevest esszük szenteste a főfogás előtt - nekünk csúsznak az ilyen édes levesek, sós előtt is. A rumos mazsolát a gyerekekre való tekintettel én külön kínálom hozzá, nem keverem bele.

Hozzávalók:

  • 10 dkg mazsola
  • fél deci rum
  • 25 dkg édes gesztenyepüré
  • 8 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • méz

Elkészítés:

A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig fözzük. Lehúzzuk a tűzről, vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülö mixerrel habosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük, és mézzel pettyezve tálaljuk akár melegen, akár hidegen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése